Search
  • Jagoda

5 korakov do čudovitega sladkega kotička


Sladki kotiček ni samo najnovejša modna muha ampak je lahko zares čudoviti del vaše poroke, svečanost za oči in nepce, ki bo vašim gostom ponudil ravno pravšnji delež sladkih dobrot.

Ne samo, da boste tako poskrbeli za več sladke izbire ampak dejansko lahko zmanjšate svoje stroške in namesto drage velike torte se odločite za manjšo in/ali več ostlih ljubkih sladic. Navsezadnje, saj vsi poznamo ali imamo kakšno teto ali sosedo, ki rada peče, kaj ne?

Če boste sladi koiček delali sami sem vam pripravila nekaj napotkov kako pri tem zablesteti in kreirati mizo tako čudovito, kot ta pravi profi stilist.

1. IZBERITE TEMO

Tukaj morate biti dosledni in tudi pri sladkem kotičku izbrati takšne dodatke, ki bodo v soglasju z ostalo dekoracijo vaše poroke.

Če imate bolj elegantno poroke, naj bodo dodatki tudi takšni, steklo ali keramiko kombinirate lahko s kakšnimi srebrnimi ali zlatimi vintage pladnji. Za rustične poroke pa so nepogrešljivi leseni podstavki, ki jih tudi lahko kombinirate s steklom ali keramiko, da ne bo miza videti preveč monotona.

Zanimiv detajl bo personaliziran cake topper, lesen ali pleksi, natur ali barvan, celo z bleščicami. Take ponudbe na trgu je danes ogromno, tukaj pa najdete eno luštno družinsko podjetje, ki ustreže vsem vašim željam.

Z skrbno izbranimi detajli in barvitimi dodatki lahko popestrite še tako pusto mizo.

2. VIŠINA

To je tisti trik, ki bo naredil odločilno razliko in vaša sladka miza se bo v trenu spremenila od neugledne race do prekrasnega laboda.

Različne višine na katere boste postavili podstavke s sladicami bodo ustvarile občutek globine in razgibanost ter dale poudarek na najbolj pomembne elemente, kot je torta.

Najbolj enostaven način kako ustvariti različne višine so podstavki na nogi (etažerji), ki so danes spet modni in jih je možno kupiti v različnih trgovinah.

Tisti malo bolj spretni pa jih lako sami naredite iz krožnika in spodnjeg dela (kot so recimo svečniki ali šalice, pohištvene noge), veliko DIY projektov na to temo najdete na You tubeu.

Če se vam z etažerji ne da ukvarjati pa si omislite bolj poceni rešite, kot so različne vinske škatle, gajbice, celo kovčki ali kakšne mini omarice so odlična in zanimiva varijanta za rustične in vintage poroke. Celotna dekoracija bo tako dobila še bolj na karakterju :)

Če želite zamaskirati kakšen podstavek, ki se ne sklada najboljše z ostalo dekoracijo pa uporabite prt in stvar je rešena.

3. DEKORACIJA

V bistvu, dekoracija res ni nujna za fukcionalnost vaš sladke mize ampak, če ne boste dodali prav nič, ji bo pa nekaj manjkalo in bo ostala vizualno nedokončana, čudovita jed brez ta najbolj pomembne začimbe :)

Najlažji način, da se preobrazi v občudujočo lepotico je, da dodate vaze z rožami in svečnike ali katerokoli drugo dekoracijo, ki jo boste uporabili.

Seveda je treba paziti, da ne bo videti prenatrpana in pustiti vsakemu podstavku ali krožniku dovolj prostora., da "diha" in zaživi.

4.OZNAČEVANJE

Za označevanje različnih sladic bodo poskrbele kartice ali mini kredne tablice. Pa še tako ljubek dodatek so. Kartice pa z lahkoto sami izdelate tako da jih oblikujete v brezplačnem programu Canva, ki je super enostaven za uporabo in vam ponuja veliko možnosti za ustvarjanje.

5.OZADJE

Ja, še nekaj brez česa z lahkoto shajate, ampak zakaj pa bi? Moje vodilo pri stiliranju je"go that extra mile" in to še posebej velja za ozadja.

Ne rabi biti nič posebno dragega ali ekstravagantnega, bo pa vaš sladki kotiček ratal popolna zaokrožena celota.

Kaj lahko uporabite?

-različne napise (les, juta črke)

- okvirje

-girlande z zelenjem ali rožami

-tkanino, trakove

-balone

-verigo luči, lestence

-fotografije na vrvici

Mogoče, če tukaj še pripomnem, da je prej vedno dobro vedeti, kako je z luknjanjem zidov ali stropa na mestu dogodka (to velja za vso dekoracijo, ki jo je potrebno obesiti).

To je to! Zdaj lahko ustvarite sladko mizo kot profi. Manjkajo samo še sladice in vaš sladki kotiček bo občudovan še in še:)

Veliko užitkov pri ustvarjanju želim!

Vir fotografij: Pinterest

#Sladkikotiček #Diysladkikotiček #shabbyhouse #shabbyhouseporoke #izposojaporočnedekoracije #vintageporoka #poročnadekoracija #dekoracijaporoke #dekoracijazaporoko #vintagedekoracija

229 views0 comments

Recent Posts

See All