Search
  • Jagoda

Inspirativni kolaž poročne dekoracije


V času, ko so nam praktički vse ideje in infomacije oddaljene samo en klik na googlu res ni nobenih težav najdet tudi ogromno inspiracije poročne dekoracije. Priznam, tudi jaz se včasih izgubim in polnim svoje krativne baterije na Pinterestu, v zadnje čase tudi Instagramu, ki je prav zaradi svojega vizuelenega karakterja ratal izjemno popularna platforma za poročno fotografijo. In res, le kdo si ne bi želel takšne poroke, ko vse zgleda čarobno, vsak detajl je na pravem mestu in posrečeno izbran, vse je nabito z pristnimi čustvi in pozitivno energijo. Pa naj se sliši še tako klišejsko (in verjemite mi, ne maram ne klišejev ne pocukranosti) tudi jaz bi se še enkrat poročila (pa za istega se razume :)) samo, da bi z vsemi čuti doživela priprave z najboljšimi prijateljicami, smeh in solze, vse naše zgodbe, ko se zaveš, da zdaj gre zares in kako je to ogromen korak v tvojemu življenju, ko se pogledaš v ogledalo v poročni obleki in se zares počutiš kot princesa, ko te prvič vidi v obleki in mu opaziš iskrice v očeh in si želiš, da bi te tako gledal vedno, ko te čustva prevzamejo in si skrivaj brišeš solze sreče, ko...lahko bi tako naštevala v nedogled...

No, pa me je "malo" zaneslo... To naj bi bil zapis o temu, kako naj vam olajšam odločanje za in izbiro poročne dekoracije. Kako se tega lotiti, kaj izbrati...Začnite z vprašanji...

Kaj vam je všeč? Kateri stil, ste navdušena nad rustiko ali si vajin dan predstavljete zelo eleganten in nežen? Katere rože so vam všeč, katere barve? Kakšen je prostor kjer bo poročno slavje, kaj bi najbolj pasalo v njega? Bo poroka v naravi, skednju, kakšnem zgodovinskem prostoru, bolj modernem zdanju?

Če je poroka v naravi ali prostoru z veliko lesa je za vas idelana rustična dekoracija.

Čeprav sem jaz glede takšnih omejitev zelo skeptična in imam rada element presenečenja :) Torej, če bi recimo v gozdu imeli elegantne srebrne svečnike ne vidim absolutno nobenega razloga, da jih ne bi imeli. Dekoracija ni egzaktna znanost in pravil ni, razen takih nepisanih ampak, ne bo vam nobena inšpekcija za dekor poslala kazen :)) Jane Austen bi rekla- le zakaj živimo, če ne zato, da zabavamo svojih sosedov in jaz bi to razširila in rekla- le zakaj živimo, če ne, da presegamo omejitve :)

Zaključek- edino pravilo je, da ga ni, oziroma vpoštevajte svoje občutke! Ponavadi imajo prav...

Tako, zdaj, ko smo to dorekli, pojdite na Pinterst, google, Instagram, ni pomembno kam in iščite inspiracijo. Ko vidite nekaj kar vam je všeč to shranite.

Držite se pa vseeno neke rdeče niti, naprimer, rustična poroka z oljčnimi vejicami, elegantna vintage poroka, "greenery" moderna poroka, poroka v naravi, vintage-boho poroka, poroka v mediteranskem stilu...karkoli kar sta vidva, kar najbolj opisuje vajino skupno pot, vajino zgodbo.

Ko enkrat imate dovolj fotografij se tudi vizuelna podoba poroke začne počasi oblikovati.

Kaj vse vključiti kot del dekoracije je pa predvsem odvisno od vajinih želja in potreb. V pomoč vam bodo tudi kotički, ki sem jih oblikovala za vas in predstavljajo osnovo na kateri lahko gradite. Link do njih je tukaj.

Razen dekorativnih elementov v kolaž lahko vključite tudi barve, rože, obleko, vabila in še kakšne detajle, ki so vam pomembni.

In zakaj je kolaž s fotografijami tako pomemben? Ker se včasih z besedami ne da vsega razložiti in ker fotografije imajo ujet tudi esencialni občutek, ki bi ga želeli povedati z izbiro dekorja. Preprosto- lažje je :)

Za oblikovanje inspirativnega kolaža lahko uporabite preprosto in brezplačno aplikacijo Canva. Jaz sem nad njo navdušena.

Tako, in to je to. Inspiracijski kolaž pošljete meni in potem začnemo naše sodelovanje.

Na ta način, ko vi že imate izoblikovano predstavo o tem kaj si želite pa vse gre zelo hitro.

Če pa nimate časa ne volje se s tem ukvarjati pa nič hudega. Tu sem, da vam pomagam in, da skupaj naredimo dekoracijo, ki bo čudovito ozadje vajinega dne in neločljivi del njega v vajinem spominu.

#vintageporoke #izposojadekoracije #dekoracijazaporoko #Poročnadekoracija #najemporočnedekoracije #shabbyhouse #poročnikolaž #porokavnaravi #Rustičnaporoka #Bohoporoke

116 views0 comments

Recent Posts

See All