Search
  • Jagoda Jabuka Godec

Jane Austen romantika

Updated: Apr 13

"Vsesplošno priznana resnica je, da samski moški s čednim premoženjem nujno potrebuje ženo."


Tako se začne Prevzetnost in pristranost, eden od najbolj priljubljenih ljubezenskih romanov vseh časov neponovljive Jane Austen. Tudi moja nevsahljiva inspiracija. Le kdo se ni vsaj enkrat zaljubil v pokončnega in ponosnega Mr. Darcyja ali si želel biti pogumen, srčen in duhovit, kot Lizzy. Zdaj, ali vam je bolj všeč Colin Firth ali Matthew MacFayden je pa vprašanje okusa. Malo bolj po hollywoodsko ali pristno angleško.

V vsakem primeru srečni konci nikoli niso bili bolj prepričljivi.
Zato sem bila resnično navdušena, ko mi je fotografinja Nives Brelih predlagala, da izpeljemo navidezno poroko, ki bi bila inspirirana romanima Jane Austen, njezinim časom, senzibilitetom in najlepšim zgodbam o ljubezni, ki niti po 200 letih ne zgubljajo na svoji aktualnosti.

Fotografiranje je potekalo (v večjem delu) na očarljivem gradu Socerb s prelepim razgledom na Tržaški zaliv.Od nevestine obleke, pričeske do najbolj drobnih detajlov, kot so ogrlica, torbica in senčnik, vse je bilo inspirirano z brezčasno romantiko in senzualnostjo, ki jo je tako graciozno upodobila in nosila naša prelepa nevesta, resnična baletka:)
Tudi z namizno dekoracijo in ostalimi detajli dekorja smo želeli doseči ljubkost, lahkotnost in brezčasno eleganco. Osrednja nit okrasitve so bili seveda citati iz knjig Jane Austen.Vabila sem dizajnirala z mislijo na lokacijo, ki je bila dominanten faktor pri odločitvi o dekoraciji celotne poroke.

Želeli smo senzualno, brezčasno eleganco in mislim, da smo jo s premišljeno izbiro detajlov in dekorja tudi dosegli.Vse pa ne bi bilo tako lepo brez pomoči celotne ekipe kreativnih možganov in rok na čelu z eno od najbolj prijaznih in srčnih ljudi, ki jih poznam - fotografinje Nives Brelih, ki ne samo, da je naredila prelepe eterealne fotografije ampak tudi prevzela breme celotne organizacije dogodka.


Vsi sodelujoči, ki smo se pogumno izpostavljali neizprosni kraški burji:


Fotografija in organizacija: Nives Brelih photography

Asistent fotografinje: Marko Pečovnik

Modela: Mirjana Šrot in Dejan Ratej

Obleka: Poročni salon Hollywood

Prstani: Zmay Jewelry

Šopek: Cvetličarna Mini dekor Koper

Pričeska: Frizerski salon Jernej Valentin

Ličenje: Sanela J.

Torta: Sweetina

Šampanjec: Mulec vinogradništvo

Del organizacije: Vesela doživetja- Best of Slovenia

Vabila, styling in dekor: Vintage poroke

Lokacija: Grad Socerb


32 views0 comments

Recent Posts

See All